Chinese kasten

Chinese kasten hebben een speciale en unieke look. Deze look kan ook als oosterse look worden omschreven. Ondanks dat Chinese kasten oorspronkelijk werden gemaakt voor oosterse interieurs, worden de kasten ook regelmatig in hedendaagse westerse interieurs gebruikt. Doordat de vele verschillende soorten Chinese kasten erg goed gecombineerd kunnen worden met zowel moderne of klassieke interieurs, zijn de kasten hier ook erg populair.
Wat erg typerend is voor een Chinese kast, is het cirkelvormige ijzeren beslag dat vaak nadrukkelijk aanwezig is op de voorkant van de kast.

Verschillende Chinese kasten

Er zijn verschillende Chinese kasten die erg populair zijn in de westerse interieurs waaronder:

Contact opnemen

Chinese Bruidskasten

Chinese Bruidskast

Chinese bruidskasten zijn praktisch en vaak van een dieprode of zwarte laklaag voorzien zijn. Deze kasten worden in allerlei maten gemaakt en vinden hun oorsprong tussen 1810 en 1910, waar de kasten als onderdeel van de bruidsschat door de ouders van de bruid op maat besteld werden. De karakteristieke ronde platen op de deuren staan voor eeuwigheid en eenheid.

Prijs: op aanvraag*

Chinese Dressoirs

Chinees dressoir

Chinese dressoirs zijn er in vele afmetingen. Van kastjes met slechts twee deuren tot brede dressoirs met verschillende deurtjes, vakjes en lades. Chinese dressoirs werden in allerlei kleuren vervaardigd, waarbij sommige ook sierlijk beschilderd werden. Deze Chinese kasten worden vaak als dressoir kast gebruikt, maar ook veel mensen gebruiken ze als tv meubel.

Prijs: op aanvraag*

Chinese Nachtkastjes

Chinees nachtkastje

De Chinese nachtkastjes worden ook in allerlei vormen en maten gemaakt, maar zijn vergelijkbaar aan de verschillende nachtkastjes die wij kennen. Vaak worden deze kastjes donkerrood of zwart geverfd. Vaak kunt u deze nachtkastjes ook als dressoir gebruiken, of andersom. Dit is afhankelijk van uw interieur en plaats om een nachtkastje of dressoir te plaatsen.

Prijs: op aanvraag*

*De prijzen voor deze Chinese meubels kunt u aanvragen via ons contactformulier of in onze winkel.